Az Fejér-Fog Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Termékek Menü

Ön meg tudná különböztetni a hamis W&H turbinát az eredetitől? Fényképeken mutatjuk mire figyeljen!

Ne hagyja magát hamisítványok által megtéveszteni!

Ahogy más fogászati berendezéseket, lámpákat, turbinákat is könnyen lehet találni az interneten bármelyik a nagy e-kereskedelmi webhelyen. Általában ezeknek a termékeknek az ára, jóval a piaci ár alatt helyezkedik el, így nagyon vonzó lehet az ajánlat.

Van egy nemzetközi kereskedelmi hamisítás elleni megállapodás (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), amely hivatalosan azt a célt szolgálja, hogy az interneten terjedő hamisított és kalóztermékek szemben hatékony fellépést lehessen megvalósítani. Ugyan az ACTA hasonló az Interpol-hoz, az internetezők adatforgalmát monitorozhatják, megítélés kérdése, hogy mekkora szigorral tekintik, mi az, hogy illegális tartalom, hamisított termék, illetve, hogy mi minden esik ebbe a kategóriába bele.

Mi a helyzet a nem eredeti fogászati termékek minőségével?

Elsőre sokszor nehéz megkülönböztetni az eredetit a hamisítványtól, hiszen a külső megjelenésbeli eltérések gyakran minimálisak. A hamisítványok ugyanakkor nem rendelkeznek termék-részletekkel, minőségi sajátosságokkal, valamint a törvényileg előírt azonosítókkal és engedélyekkel.

Vásárlás esetén az alábbi néhány dolgot a MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) javaslatára érdemes ellenőrizni. A hamis orvosi berendezés kiszűrhető, ha az alábbi pontokra figyelünk:

 • a fogászati műszereken nincs ismert márkanév
 • a csomagoláson hiányoznak az információk
 • a termékhez nem mellékeltek használati utasítást
 • nincs feltüntetve a tétel vagy tételazonosító szám
 • hiányzik a CE-jelölés
 • a gyártó vagy az európai képviselő adatai nincsenek feltüntetve a külső csomagoláson
 • a terméknek nincs négyjegyű egyedi azonosító száma

A hamisítványok élettartama és működése összehasonlítva az eredetivel jelentősen korlátozott, a kapcsolódó szolgáltatások és javításuk többnyire nem létezik ill. nem lehetséges.

Miről ismerhető fel egy W&H hamisítvány és mire ügyeljen különösen a vásárlás során?

A W&H-eszközök a legjobb minőségű anyagokból kerülnek legyártásra, szigorú minőségbiztosítási vizsgálatokon mennek keresztül, valamint minden követelményt teljesítenek, amit egy ellenőrzött gyógyászati eszköznek kell.

 • Ár

Túl szép, hogy igaz legyen! A fogorvosoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy az online árusított fúrók, turbinák némelyike hihetetlenül olcsó volt.  Az ár több mint 30% -kal tér el az átlagos eladási ártól.

 •  Márka

A márkajelzések, logók rosszul vagy rossz minőségben jelennek meg. A csomagoláson helyesírási hiba, sérülés található, vagy hiányos benyomást kelt.

 •  Termék leírás és használati útmutató

A képek, termékleírások vagy használati utasítások nem egyeznek az ajánlattal.

 • Forgalmazó

W&H valamint hivatalos W&H partnerek nem árusítanak termékeket olyan felületeken, mint az eBay, Amazon, Wish vagy Alibaba.

 • Olyan sorozat, csatlakozás, ami valóságban nem létezik

A szigorú európai biztonsági előírásoknak nem megfelelő berendezések valódi kockázatot, akár komoly sérülést jelentenek a betegek számára.

Szervizünkbe került egy meghibásodott W&H hamisított turbina, így lehetőségünk adódott részletekbe menően kielemezni a kézidarabot. Érdemes figyelni a részletekre, az apróságokra!

Mivel a márka jelzés és a tipográfia ezen a kézidarabon tökéletesen megegyezik az eredetivel, csak a sorozat szám és a QI kód nem stimmel, tovább vizsgáltuk a darabok közötti különbséget.

De lássuk mi az ami szembe tűnő!

 

1Világítás minősége és fény ereje

Amíg az 5 LED-ből álló gyűrűnek köszönhetően az orvos mindent lát az eredeti W&H kézidarabbal (100% árnyékmentes megvilágítás), addig az utánzatnál szenvedés a kezelés minden perce. Érdemes, néhány pillantást vetni az eldolgozás minőségére – az utánzat 5 jelentősen nagyobb LED-izzói jóval kevesebb fényt bocsátanak ki, mint a W&H mini LED-je.

 

2. Spray hűtés

Az eredeti darabon öt sprayfurat biztosítja a tökéletes hűtést és a kezelt felület megfelelő tisztítását. Ezek a lyukak ugyanúgy megtalálhatóak a hamis darabokon is, meg van az 5 kimenet, amiből áramlik a víz. A megfelelő hűtés szempontjából az a kérdés, hogy mikor dugul-el az utánzat, illetve van-e benne valamilyen vízszűrő, amely meggátolja a vízben lévő piszok fennakadását. A W&H kézidarabok minden típusára jellemző a kisszűrő, amely megakadályozza, hogy a sprayfurat elduguljon.

 

3Fej méret és kialakítás

Minden igényt kielégítő négyfajta fejméret érhető el az eredeti W&H daraboknál, ráadásul kerámia csapágyakkal ellátva. A górcső alá vettet eszköz közepes fejmérettel rendelkezik és acél csapágyak dolgoznak a fejben, a külső jegyekben a fémmegmunkálási különbségek is felfedezhetőek, melyek nagyban befolyásolhatják az eszköz rossz tisztíthatóságát.

 

4. Kézidarab test

Egyedülálló bevonat védi a karcoktól a turbinák felületét.  Ez megkönnyíti a tisztítást és megőrzi az eszköz értékét. Ellenben az áldarabon, már rövid, 2 hónapos használat után látszódnak a karc nyomai.

Ahogy a fejnél úgy a testnél is feltűnő különbségek figyelhetőek meg a fémmegmunkálásban. Ez nemcsak egy minőségbeli fokmérő, hanem fontos higiéniás szempont is. Az éles letörésekben, mélyedésekben könnyebben keletkeznek lerakódások, nehezebb az eszköz tisztítása.

 

5. Sorozat

Az eredeti W&H Synea Vision turbina RotoQuick vagy Multiflex kuplungra kapható. De nem létezik fix Ritter-Midwest csatlakozással. Ráadásul az adott utánzat a W&H egy korábbi technológiáját is koppintotta, ez ugyanis egy generátoros turbina (a beáramló levegő termeli az áramot a LED-világításhoz). Ez a technológia nagyon jól tud működni ahogy az W&H alegra turbináknál már megtapasztaltuk – ennél az utánzatnál ez nem sikerült.

Az eredeti W&H Synea Vision turbinákat olyan világújdonságokkal mint az árnyékmentes megvilágítást biztosító LED+ gyűrű vagy a speciális, karcálló bevonat látták el. A kis tömegnek hála fáradásmentesen dolgozhat, akár több órán keresztül. A turbinák hosszú élettartama és nyugodt járása a csúcsminőségű kerámiacsapágyas rotornak köszönhető, de 24 hónap garancia jár minden darabra. Thermodezinfektorban tisztítható, és autoklávozható.

A képanyag, nem csak a különbséget mutatja meg eredeti és hamisítvány között, hanem kiemeli azokat a részleteket is, ami a híres osztrák minőséget mutatja a hamisítványokkal szemben.

Nem érdemes hát bedőlni a túlságosan vonzó ajánlatoknak és azt hinni, hogy jóval a piaci ár alatt vásárolhatunk kézidarabot. A hamisított terméket egy ideig ugyan használhatjuk, de az árát másként fizetjük meg – egyrészt komoly veszélyt jelenthetnek testi épségünkre, másrészt nincs szerviz háttér támogatás. Ha a termék meghibásodik szervizben dolgozó kollégák könnyedén kiszúrják a hamis kézidarabot és visszautasítják a javítást.

 

Vásároljon eredetit, a Fejér Fog Kft.-nél és így részese lehet a hivatalos viszonteladói szolgáltatásoknak, termék támogatásoknak, szerviz háttérnek!

 

Csatlakozzon a facebook oldalunkhoz és elsőkézből értesülhet akcióinkról! 

 

Tudta Ön, hogy minden év júniusában van egy nap, ami a szellemi tulajdon védelméről szól?

A hamisítás elleni világnapot a Global Anti-Counterfeiting Group (GACG) kezdeményezte, majd később az ENSZ genfi székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization (WIPO)) is hozzákapcsolódott az eseményhez. A legfontosabb cél, hogy felhívja a figyelmet a hamisítás és a kalózkodás következményeire, a szellemi tulajdon fontosságára.

 

Forrás:

https://www.bbc.com/news/health-29660705

https://www.wh.com/en_global/dental-service/really-wh

https://www.nature.com/articles/sj.bdj.2012.853

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hamis%C3%ADt%C3%A1s_elleni_kereskedelmi_meg%C3%A1llapod%C3%A1s

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus