Az Fejér-Fog Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Termékek Menü

Ooooolajozás- tippek, trükkök a kézidarabok karbantartására

olajozas assistina

Ha a kézidarabja egy év alatt kétszer tönkremegy, az már jelentős anyagi veszteséget okozhat Önnek, nem beszélve a kiesett rendelési időből és a lemondott páciensekből származó károkról. Ez a fajta veszteség nem csupán pénzügyi, hanem még fontosabb, hogy érinti a rendelője presztízsét is. Éppen ezért hangsúlyozzuk, hogy az eszközök rendszeres olajozása elengedhetetlen a kifogástalan működés és a hosszú élettartam érdekében.

 

Mivel a kézidarabok 70%-ban a nem megfelelő tisztítás és olajozás miatt hibásodnak meg, a szakszerű karbantartás jelentősen meghosszabbítja a turbinák élettartamát, ezzel pedig jelentős megtakarítást eredményez a felhasználó számára! 

Olajozás, mivel?

A felesleges szervíz költségektől, az idegeskedéstől és az esetlegesen elküldött betegektől kapott szemrehányásoktól könnyedén megóvhatja magát, ha naponta gondoskodik a forgóműszer megfelelő tisztításáról és olajozásáról.

Az alábbiakban segítünk Önnek kiválasztani a karbantartáshoz szükséges eszközt, hogy a W&H kézidarabjai a legjobb teljesítményt és hosszú élettartamot nyújtsák, és ezáltal az igényeinek maximálisan megfeleljenek.

A gépesített megoldás- a kézidarabok megfelelő ápolásért

Az Assistina tisztítógép, a kézi-és könyökdarabok ápolását és tisztítását szolgálja, használatával a spray-tisztítással kapcsolatban felmerülő problémákat teljes mértékben áthidalja.

A gép elvégzi a megfelelő kenési ciklusokat, amelyek elengedhetetlenek a fogászati kézidarabok tökéletes működéséhez és hosszú élettartamához.

Az ápolási folyamat gombnyomásra lefut, vagyis a forgórészek kenése, a belső tisztítás és a sűrített levegővel történő átfújás rövid feldolgozási idővel zajlik.

A forgó mozgás során az olaj optimálisan oszlik el és egy egyenletes kenő réteget képez, így az apró szennyező részecskék feloldódnak, végül eltávoznak.

A W&H Assistina Twin innovatív kétkamrás rendszerével és rekordidős kenésével egyedülálló a karbantartó berendezések között. 

Az W&H  Assistina One a fogorvosi rendelők felhasználói igényeihez igazodik, és a karbantartási folyamat további egyszerűsítésére és hatékonyabbá tételére készült.

Mindkét készülék innovatív porlasztási technikát alkalmaz: a finoman porlasztott olaj nagy nyomás alatt fellazítja és eltávolítja a szennyeződéseket a belső fogaskerekek alkatrészeiről, anélkül, hogy elmozdítaná azokat.

Plusz egy érv az Assistina mellett!

A megfelelő mennyiségű olaj nemcsak a kézidarabok tökéletes karbantartását garantálja, hanem csökkenti az egyéb eszközök, például a sterilizátorok esetleges károsodását is, amelyet a felesleges olaj okozhat. 

Lássuk mi történhet: a feleslegben lévő olaj foltokat képezhet a tasakon a sterilizálás után, ami potenciálisan befolyásolhatja az eszközök sterilitását.

 

Az W&H olajozó mindenek felett


Amennyiben nem a gépi olajozást választja, tartsa szem előtt, hogy kézidarabja optimális működéséhez csak nagy tisztaságú szintetikus olajat használjon. Más típusú olajok nemcsak hogy nem segítik, hanem akár kárt is okozhatnak a mechanikájában, és hosszú távon ronthatják a fogászati kézidarabok teljesítményét. Az előírásnak megfelelő olaj használatával biztosíthatja a műszer hosszú élettartamát és hatékony működését.

 

Tippek, trükkök kézi olajozáshoz 

A könyökdarab, az egyenes darab és a lassító minden rendelés befejezése után igényli az olajozást.

A turbinát és a gyorsítót 20 perc aktív használat után, valamint hetente egyszer szemből, a fúró felől is meg kell olajozni.

Az olajnak pontosan a csapágyhoz kell eljutnia. Minden kézidarabhoz, sőt, minden márkához külön sprayfej szükséges, hogy biztosan elérje az olaj a csapágyat.

A felesleges olaj eltávolításának elmulasztása a kézidarabról vagy az olaj túlzott használata következményekkel járhat – például ha a beteg szája tele lesz olajjal, ezáltal a fogászati anyagok kémiailag is érintettekké válhatnak.

 

A W&H kézidarabok belső részei aprók és összetettek, ami kihívást jelent a karbantartási és tisztítási folyamatok számára. Célunk, hogy segítsünk Önnek abban, hogy W&H kézidarabjai optimális teljesítményt és hosszú élettartamot nyújtsanak. Mivel a kis figyelmetlenségek látszólag észrevétlenül és alattomosan okozhatnak jelentős költségeket, fontos, hogy megfelelő gondossággal járjon el!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus