Az Fejér-Fog Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Termékek Menü

Milyen fogászati gyorsítóra van szükségem a legkeményebb anyagok megmunkálásához?

A kerámia anyagokat, mint például a cirkón egyre gyakrabban használják a modern, restauratív fogászatban. A cirkónium-dioxidból készült restaurációk eltávolítása a hagyományos kézidarabokkal azonban kihívást jelentő és hosszadalmas eljárás. Az ilyen típusú próbálkozások gyakran vezetnek kellemetlenségekhez és a kezelés időbeli elhúzódásához, ami a fogorvosok és pácienseik számára frusztráló lehet.

Milyen anyag a cirkon?

Fémmentes fogpótlások készítése cirkóniumvázzal jelenti az elmúlt évek egyik legjelentősebb technológiai fejlesztését a fogászatban, különösen az ún. CAD/CAM rendszerek megjelenésével.

A hagyományos teljes porcelán borítókoronák hajlítószilárdsága általában 120–190 MPa között mozog, míg a cirkónium-oxid-alapú koronáké közel 1200 MPa. A fogzománc hajlítószilárdsága körülbelül 200 MPa.

A cirkóniumból készült fogpótlások jóval erősebbek és törésállóbbak .

A cirkónium-dioxidból készült teljes kerámiák speciális gyártási technikákat és CAD/CAM rendszereket igényelnek, amelyek biztosítják a magas szilárdságot és törési ellenállást.

 

Nagy teljesítményű kézidarabok nagy szilárdságú anyagokhoz

A módosított áttételi aránynak köszönhetően az extra erős Synea Power Edition kézidarabok optimális fúrási sebességet biztosítanak, és a kemény anyagok hatékony megmunkálásához szükséges extra nyomatékot nyújtanak. A fogszerkezet hatékonyabb eltávolításának képessége azonos felületi nyomás mellett megakadályozza a fúró nagymértékű kopását, valamint csökkenti a fogak termikus károsodásának kockázatát. A Synea Power Edition gyorsítók élettartama legalább 20%-kal meghosszabbodik a hagyományos átviteli műszerekhez képest, mivel kevésbé érzékenyek a mechanikai hibákra.

 

Miben rejlik a Synea Power Edition gyorsító sikere?

Az új W&H nagysebességű kézidarabokat kifejezetten a nagy szilárdságú kerámiaanyagok megmunkálására és eltávolítására tervezték. Az új Synea Power Edition különösen robusztus kialakítással, nyomatékkal ideális megoldást kínál az olyan rendkívül igényes alkalmazásokhoz, mint a korona- és hídeltávolítás.

A W&H újonnan kifejlesztett, extra stabil tokmányrendszer 20 %-kal megnöveli gyorsítók befogóerejét, éppen ezért a nagy szilárdságú anyagokhoz lett kialakítva.

Az új, nyomógombos kialakítás a marók cseréjét is megkönnyíti, mivel a terhelés egyenletesebben oszlik el. A jobb fúróvezetést biztosító ergonomikus fejkialakítással, valamint a kezelési hely optimális hűtését biztosító, nagy vízáramlású, többfúvókás spray-vel a új Synea Power Edition gyorsító egy meggyőző és megbízható eszköz.

 

A fogászati kézidarabok termék jellemzői:

> Hatékonyság : nagyobb vágási hatékonyság a jobb eltávolítási arány érdekében

> Tartósság: 20%-kal hosszabb élettartam, kevesebb szervizidő

> Erősség: új tokmányrendszer 20%-kal nagyobb szorítóerővel

> Egyszerűség: könnyebb fúrócsere fekete nyomógombos kialakítással

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus