Az Fejér-Fog Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Termékek Menü

GINOP-1.2.8-20

GINOP-1.2.8-20 

Megjelent a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című felhívás 

A pályázat célja a konvergencia régiókban működő, legalább 5 főt foglalkoztató KKV-k termelékenységének növelése. A vállalkozások 5-153,5 millió forint, 70 százalékos intenzitású visszatérítendő támogatást igényelhetnek többek közt eszközbeszerzésre, ingatlan és informatikai fejlesztésre, képzésre, tanácsadásra, energetikai fejlesztésre. A visszatérítendő támogatás meghatározott feltételek teljesítése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul.

A támogatási kérelem benyújtható:  2020. május 29. 9:00-tól 2020. november 2. 12:00-ig 

A támogatási kérelmek értékelése beérkezési sorrendben történik.

A rendelkezésre álló forrás: 33,3 milliárd Ft. 

Az igényelhető támogatás: 

Az igényelhető visszatérítendő támogatás összege minimum 5 millió maximum 153,5 millió forint.

Az igényelt támogatás maximális összegét a támogatást igénylő vállalkozás 2020. április havi átlagos statisztikai állományi létszáma határozza meg, az alábbiak szerint:

– 5-9 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 millió Ft/alkalmazott;

– 10-49 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 millió Ft/alkalmazott az első 9 főre, majd 1 millió Ft/alkalmazott a 10. főtől;

– 50-249 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 millió Ft/alkalmazott az első 9 főre, majd 1 millió Ft/alkalmazott a 10-től a 49. főig, és 500 ezer Ft/alkalmazott az 50. főtől.

Támogatási intenzitás: A visszatérítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 70%-a lehet. A visszatérítendő támogatás, a támogatott projekt megfelelő teljesítése (projekt megvalósítási időszak), valamint az előre meghatározott – az egy éves fenntartási időszakot követően visszamért – eredményességi célok elérése esetén részben vagy egészben átalakítható vissza nem térítendő támogatássá.

Önerő: A támogatást igénylőnek legalább a projekt összköltségének az igényelt támogatási összeggel csökkentett részét kitevő önerővel kell rendelkeznie. Az önerő saját forrásból és az államháztartás alrendszereiből származó egyéb támogatásból (pl.: támogatott hitelből) állhat.

Előleg: a megítélt visszatérítendő támogatás 100%-a, de legfeljebb 153,5 millió Ft.

A támogatást igénylők köre:

Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be azon mikro-, kis-, és középvállalkozások:

  1. a) amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámoló), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel (az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele),
  2. b) amelyek átlagos statisztikai állományi létszáma 2020. április hónapra vonatkozóan minimum 5 fő volt,
  3. c) amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók vagy kettős könyvvitelt vezető vállalkozások, szövetkezetek, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető vállalkozások fióktelepei. 

A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam: 18 hónap 

Támogatható tevékenységek:

Önállóan támogatható tevékenységek:

  1. a) Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártás megoldások beszerzését.

Az önállóan támogatható tevékenységek költségének el kell érniük a projekt elszámolható összköltségének legalább 20%-át.

Önállóan nem támogatható tevékenységek:

  1. b) Információs technológia-fejlesztés 
  2. c) Új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, immateriális javak beszerzése és kapcsolódó költségeik 
  3. d) A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlan beruházás, kivéve bővítés, átalakítás, korszerűsítés
  4. e) Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele
  5. f) Képzés: a vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzés
  6. g) Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása

Az önállóan nem támogatható tevékenységek költsége nem haladhatja meg a projekt elszámolható összköltségének 80%-át.

Fenntartási kötelezettség: a projekt fizikai befejezését követő első teljes lezárt üzleti év végéig tart. 

Kötelező vállalás:

90%-os foglalkoztatás megtartás

A támogatási kérelmek elbírálása beérkezési sorrendben történik, tehát érdemes minél előbb beadni ezt a pályázatot. Amennyiben további kérdése van a pályázattal kapcsolatban, kérem lépjen kapcsolatba velünk!

Fejérváry Márk
Fejér-Fog Kft
Tel.:+36 20 8065659
info@
fejerfog.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus